AMSTERDAM - Actrice Catherina Zeta-Jones, die binnenkort op het witte doek te zien zal zijn samen met George Clooney in de film 'Ocean's Twelve', heeft een deel van haar honorarium voor de film afgestaan om Clooney's vader te steunen in zijn campagne voor het Amerikaanse congres.

Zeta–Jones is een van de vele beroemdheden die hebben bijgedragen aan de campagne van de Democraat Nick Clooney, vader van George en broer van de overleden zangeres Rosemary Clooney. Anderen die bijdragen zijn de acteurs Warren Beatty en Red Buttons en de zangeres Nancy Sinatra. Hun donatie kwam naar buiten in het fondsenwervingsrapport van de democraten in Kentucky, dat is ingediend bij de federale verkiezingscommissie.

Davis

Nick Clooney heeft met zijn campagne meer dan 825 duizend dollar (677 duizend euro) binnengehaald. Zijn Republikeinse opponent, Geoff Davis, rapporteerde eind vorige maand ongeveer 1,5 miljoen dollar (985 duizend euro). Hierbij inbegrepen zat een lening van 150 duizend dollar (123 duizend euro) die hij zelf aan de campagne heeft bijgedragen.

De twee kandidaten strijden om de plek van de democratische afgevaardigde Ken Lucas die na deze termijn met pensioen gaat. Lucas vertegenwoordigt het district dat is gelegen langs de rivier Ohio en daarmee het noordelijke gedeelte van de staat Kentucky beslaat.