Conrad Murray heeft Michael Jackson naar eigen zeggen "nooit kwaad gedaan".

Dat legde de Amerikaanse entertainmentsite TMZ vast op camera, twee dagen nadat de voormalige lijfarts van Jackson werd vrijgelaten uit de gevangenis.

Conrad werd gevraagd wat Jackson zou zeggen tegen mensen die hem verantwoordelijk houden voor de dood van de zanger. ''Hij zou ontsteld zijn, absoluut ontsteld'', liet Murray weten.

"Hij zou versteld staan dat zijn fans mij beschuldigen. Hij zou zeggen dat ze in de spiegel moeten kijken, voordat ze een ander beschuldigen.''

Waarheid

De arts voegde daaraan toe dat Jackson de waarheid kent. ''En de waarheid is dat ik hem nooit kwaad heb gedaan", aldus Murray. "Michael houdt niet minder van me dan toen, en ik weet dat hij ook nu van me houdt. Net zoals ik nu van hem houd."

De dokter heeft de helft van zijn straf van vier jaar uitgezeten. Hij werd in november 2011 veroordeeld voor betrokkenheid bij de dood van de popster en kwam maandag vrij wegens goed gedrag.

Jackson overleed in 2009 op 50-jarige leeftijd na een fatale dosis van het narcosemiddel propofol. Murray houdt vol dat Jackson zichzelf op een onbewaakt moment heeft geïnjecteerd.