Virginia, de vriendin van Peter Jan Rens, is niet zwanger. Dat beweert de oud-presentator. Aanleiding voor de ontkenning was een artikel in de laatste editie van Story.

Hoewel er meerdere quotes in het stuk staan, kan de 63-jarige Rens zich niet herinneren dat hij met het weekblad heeft gesproken.

Ook zegt hij: "Het lijkt me sterk dat ik dat heb gezegd. Ik heb absoluut niet gezegd dat ze zwanger is. We zijn er wel mee bezig."

De 42 jaar jongere Virginia, die een zoon van zes heeft en onlangs een miskraam kreeg, ontkent het babynieuws ook tegenover Paparazzio.nl. "Het klopt dat ik niet zwanger ben. Ik wil het hier even bij laten."

Rens zegt dat het paar zeker hoopt op een volgende zwangerschap. "Maar Virginia moet echt drie maanden heen zijn voordat we dat in de publiciteit brengen. Er kan zo veel misgaan die eerste tijd."

Mond voorbijgepraat

Story-redacteur Guido den Aantrekker staat vierkant achter zijn verhaal in het weekblad. Hij sprak Rens naar eigen zeggen op de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring.

"Hij zei dat hij het eigenlijk nog niet moest vertellen, maar onthulde toen toch dat Virginia zwanger was. Ik heb hem zelfs nog gefeliciteerd."

Ook tegenover De Telegraaf vertelde de presentator dat hij en zijn vriendin een kindje zouden krijgen. Rens liet zelfs weten te hopen op een zoon.

Waarom de oud-presentator nu beweert dat hij niet heeft gezegd dat hij weer vader wordt, weet de redacteur van Story niet. "Misschien heeft hij in zijn enthousiasme zijn mond voorbijgepraat en krabbelt hij daarom nu terug. Maar hij heeft het 100 procent zeker zo gezegd."