Sylvie van der Vaart is volgens vriendin Touriya Vaughan-Haoud oprecht blij voor haar ex Rafael en zijn nieuwe liefde Sabia Engizek. Die twee verwachten een baby.

"Het was natuurlijk wel even schrikken voor haar, helemaal omdat het allemaal wel heel snel is gegaan", vertelt de nieuwe beste vriendin van Sylvie van der Vaart aan Grazia.

Volgens Vaughan-Haoud gaat de presentatrice heel goed om met het baby-nieuws. "Wat kan ze er verder ook aan doen? Sabia is zwanger en that's it. Het heeft geen zin om wrok te koesteren."

"Sylvie zal altijd van Rafael blijven houden, hij is wel de vader van haar kind. Als hij gelukkig is, is zij dat ook", aldus de actrice, bekend uit Costa en Shouf Shouf Habibi!.

Oppas

Engizek vertelde haar voormalig beste vriendin niet zelf dat ze zwanger is. Aan Story laat Engizek weten dat Sylvie dat van zoontje Damián en de kinderoppas moest horen.

Vaughan-Haoud vertelt aan Grazia dat Sylvie wel al op de hoogte was van het baby-nieuws voordat de media er mee kwamen.

Bezinken

"Dat gaf Sylvie nog even de tijd om het allemaal te laten bezinken voordat Sabia het met de media wilde delen", aldus de actrice.

Sylvie en Rafael van der Vaart maakten begin dit jaar bekend na een huwelijk van acht jaar te gaan scheiden. De twee hebben samen een zoon, de 7-jarige Damián.