Zanger Chris Brown heeft toegezegd dat hij zich zal laten opnemen in een kliniek om zijn woede beter te kunnen beheersen.

Dat zegt zijn woordvoerder tegenover E! News.

Het doel daarvan zou zijn om inzicht te krijgen in zijn verleden en in zijn recente gedrag. Hierdoor zou de zanger zich kunnen blijven storten op het uitoefenen van zijn levensdoel en zijn carrière.

Het besluit komt een dag na zijn vrijlating uit de gevangenis. Brown moest voor de rechter verschijnen voor het slaan van een fan.

Foto

Brown werd zondag samen met zijn bodyguard opgepakt bij een hotel in Washington. Een 20-jarige fan probeerde een foto te nemen met de zanger, maar die liet weten daar niet blij mee te zijn.

Volgens het politierapport zei Brown vervolgens: "Ik heb zin om te boksen." Daarna zou hij hem samen met zijn bodyguard hebben geslagen.

Volgens een bron bij TMZ  is de zanger door zijn advocaat Mark Geragos inmiddels afgezet bij een kliniek in de omgeving van Los Angeles.

Overtreding

De 24-jarige zanger zit nog in zijn proeftijd vanwege de mishandelingszaak waar zijn ex-vriendin Rihanna bij betrokken was. Brown sloeg zijn toenmalige vriendin vier jaar geleden in elkaar. Daarvoor kreeg hij een taakstraf van 1.440 uur.

De nieuwe overtreding zou kunnen gezien worden als een overtreding van zijn proeftijd. De zanger zou dan voor bijna vier jaar de gevangenis in moeten.