Vrienden en familie van Chris Brown maken zich zorgen om hem.

Veel van hen vinden het hoog tijd dat hij afkickt en intensieve therapie krijgt, zo onthult een bron van E! News.

"Het is een goede jongen, maar hij verknalt het steeds weer", vertelt de ingewijde. "Hij heeft hulp nodig. Hij blijft zichzelf wiet en alcohol toedienen en daarom raakt hij steeds in de problemen."

De zorgen om Brown zijn toegenomen sinds hij zondag werd gearresteerd voor het stompen van een onbekende man. "Mensen realiseren zich niet altijd hoe slecht het met hem gaat", vervolgt de bron. "Hij heeft zijn geld en succes en blijft zijn excuses aanbieden, maar hij blijft ook een van de meest gehate personen in de industrie."

Een deel van de schuld ligt volgens de bron bij zogenaamde vrienden van Brown. "Hij heeft veel mensen in zijn omgeving die niet helpen. Zij willen alleen het geld en de lol."

Vrijgelaten

De zanger is maandag na anderhalve dag in de gevangenis weer vrijgelaten. Hij moest voor de rechter verschijnen voor het slaan van iemand die met hem op de foto wilde.

Aanwezige fans reageerden uitzinnig op zijn aanwezigheid bij het gerechtsgebouw, waarop hij een peaceteken liet zien. Volgens de advocaat van de zanger moet hij vrijuit gaan, omdat hij handelde uit zelfverdediging.

De aanklagers verlaagden de aanklacht al. Dat betekent niet per se dat Brown opgelucht adem kan halen omdat hij nog in zijn proeftijd zat wegens de mishandeling in 2009 van zijn toenmalige vriendin Rihanna, met wie hij sindsdien weer af en toe is gesignaleerd.

Brown werd zondag samen met zijn bodyguard opgepakt bij een hotel in Washington. Een 20-jarige fan probeerde een foto te nemen met de zanger, maar die gaf aan daar niet blij mee te zijn. Volgens het politierapport zei Brown vervolgens: "Ik heb zin om te boksen." Daarna zou hij hem samen met zijn bodyguard hebben geslagen.