Conrad Murray is maandag vervroegd vrijgelaten. 

De Amerikaanse arts werd in 2011 veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van de dood van zanger Michael Jackson.

Hij heeft altijd zijn onschuld volgehouden.

Murray (60) was de lijfarts van de excentrieke artiest. Hij voorzag Jackson van allerlei medicijnen, waaronder het narcosemidel propofol waar de zanger in 2009 aan overleed.

Murray stelde tijdens de rechtszaak dat de 'King of Pop' het middel zelf had genomen, maar die lezing nam de jury niet over. Hij gaf wel toe dat hij ''onorthodox te werk ging, maar met goede bedoelingen''.

Cellentekort

Celstraffen in Californië kunnen onder meer vanwege het cellentekort gehalveerd worden, mits de gevangene zich goed gedraagt. Dat was bij Murray het geval.

Na zijn vrijlating hoopt hij zijn oude vak weer te kunnen oppakken, zei zijn advocaat tegen diverse media. Hij zal dan wel eerst zijn ingetrokken licentie terug moeten krijgen. ''Hij is bereid naar een federale rechtbank te stappen om dit gevecht aan te gaan'', zei zijn advocaat tegen tv-zender ABC.

Burgerrestaurant

Murray werd na zijn vrijlating gespot bij een burgerrestaurant. De  arts ziet er volgens TMZ een stuk ouder uit dan toen hij net werd opgesloten.

Zijn haar is grijs, hij maakt een oudere indruk en is aardig wat kilo's afgevallen. Op de website staat een foto van de arts. Bij zijn vertrek uit de gevangenis in Los Angeles wist hij de fotografen en journalisten die hem op stonden te wachten nog te ontwijken.