Conrad Murray, de dokter die in 2011 veroordeeld werd tot vier jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de dood van Michael Jackson, wil dolgraag een carrière als zanger.

Dat zegt de voormalige bodyguard van de arts tegen New York Daily News.

De 60-jarige Murray komt maandag vervroegd vrij. Hoewel hij via de rechter probeert zijn vergunning om als dokter te werken weer terug te krijgen, zou hij volgens Jeff Adams daarnaast niets liever doen dan zingen.

Adams zegt tegen de krant dat de dokter ervan overtuigd is dat hij alles in huis heeft om in de voetsporen van de King of Pop te treden.

"Hij wil zijn carrière in de medische wereld weer opbouwen en een carrière in de showbizz opstarten", aldus Adams. De bodyguard onthult in het interview ook dat Murray een boek schrijft over zijn relatie met Michael Jackson.

"Hij biedt het aan bij uitgevers. Mensen hebben hem al verteld dat niemand het verhaal wil lezen, maar hij gebruikt Michael om geld te verdienen."

'Waanideeën'

Adams noemt het 'waanideeën' van zijn voormalige werkgever. "Murray denkt ook dat Michael zou hebben gewild dat hij voor diens drie kinderen zorgt."

De bodyguard vervolgt: "Hij weigert te accepteren dat de kinderen van Michael niets met hem te maken willen hebben. Ze hebben hem gevraagd het land te verlaten, maar hij is in ontkenning."