Sean 'Diddy' Combs heeft onthuld dat zijn vader een drugsdealer was. 

Voor de lancering van zijn nieuwe televisieplatform Revolt verstuurde hij woensdag een videofragment getiteld Confessions.  Daarin spreekt de rapper en acteur voor het eerst openlijk over de moord op zijn vader.

"Mijn vader was een drugsdealer, dus ik leerde al vroeg dat er maar twee manieren zijn om uit dat leven te komen", zo zegt hij in de video, opgenomen in zijn appartement in New York.

Hij vertelt dat zijn vader, Melvin Combs, op 33-jarige leeftijd werd doodgeschoten. Diddy was toen slechts drie jaar oud en het feit dat ze nooit een relatie hebben kunnen ontwikkelen heeft nog steeds een grote impact op hem. "Ze zeggen dat je niet iets kan missen wat je nog nooit gehad hebt, maar dat is niet helemaal waar. Toen ik opgroeide waren er zeker tijden dat ik de aanwezigheid van mijn vader miste."

Straatleven

Diddy vervolgt dat de dood van zijn vader een motivatie voor hem was om niet voor het straatleven te kiezen. "Ik denk hij zeker wel een rol had in de weg die ik koos: weg van de straat, met mijn neus in de boeken en proberend iemand te zijn.”

Diddy staat met een vermogen van rond de 580 miljoen dollar op nummer een in de lijst van de 50 rijkste rappers ter wereld.

Bekijk de video: