Ruby Wax heeft een behoorlijk moeilijke jeugd gehad. De Amerikaanse comédienne omschrijft het eerste deel van haar leven als 'gestoord' en noemt haar ouders 'gekken'.

Dat zegt Wax in het programma College Tour

Wax (62) praat tijdens het interview onder meer uitgebreid over haar jeugd. De opvoeding die haar ouders haar gaven, liet te wensen over. Ze voelde een gebrek aan waardering, maar dat pakte uiteindelijk niet verkeerd uit.

"Ik probeerde succesvol te zijn, zodat mijn ouders trots op me zouden zijn", zegt Wax. "Ik weet zeker dat dat mij gedreven heeft."

Pas toen haar vader op zijn sterfbed lag, kreeg Wax te horen dat hij van haar hield. "De strijd was gewonnen", vertelt ze aan presentator Twan Huys.

Depressies

Al sinds haar tienerjaren lijdt Wax aan depressies. Die zitten volgens de beroemdheid in haar genen, maar haar moeilijke jeugd speelt ook een rol. "Tel die twee factoren bij elkaar op en je hebt dynamiet."

De aflevering van College Tour waarin ze haar verhaal doet, wordt vrijdagavond om 20.25 uur uitgezonden op Nederland 3.

Wax schreef een boek over haar depressies, Sane New World: Taming the Mind. Het boek, dat sinds oktober ook in Nederland verkrijgbaar is onder de naam Tem je geest, beschrijft de depressies van de Amerikaanse comédienne en hoe haar geestelijke problemen zorgde voor het (tijdelijke) einde van haar televisiecarrière.