Ilse DeLange durft vrijer te zijn

Ilse DeLange durft tegenwoordig meer van zichzelf te laten zien. "De laatste jaren durf ik vrijer te zijn."

Dat zegt de zangeres zaterdag in het AD. "Ik kan mezelf meer geven op het podium, in plaats van dat ik heel perfectionistisch en krampachtig ben."

DeLange merkt dat het publiek goed reageert als ze uit haar dak gaat op het podium. "Ik ben een spring in 't veld. Als ik dat op de bühne ook ben, krijg ik veel meer terug van het publiek en geniet ik zelf ook meer", legt ze uit.

De zangeres kreeg in het begin van haar carrière vaak te horen dat ze te onzeker en perfectionistisch was. "Het werd vaak tegen mij gezegd. Ik zag in mezelf ook een stresshoofd terug." Ilse vond het eerder belangrijker dat muzikanten haar goed vonden, dan het publiek. "Dat is nu totaal andersom."

Belangrijk

DeLange zegt dat haar vriend Bart, die ook de drummer is van haar band, een belangrijke rol heeft gespeeld bij die verandering. "Hij moest altijd de tent op zijn kop krijgen door veel energie te geven en plezier uit te stralen. Daar heeft hij bij mij ook op gehamerd."

De 36-jarige zangeres vindt het erg belangrijk om te zijn wie ze is. "Ik probeer mezelf te zijn en ga me niet aanpassen", zegt ze. "Ik wil mooie muziek maken. Dat staat op één." DeLange brengt vrijdag haar best-of-album, After the Hurricane - Greatest Hits & More, uit.

Lees meer over:
Tip de redactie