Anita Doth kan meer genieten na ziekte

Anita Doth kan dankzij haar ziekte beter omgaan met frustraties uit haar verleden.

 "Door mijn ziekte ben ik beter geworden in genieten", zegt de 41-jarige zangeres, die met borstkanker kampte, in de bijlage Vrouw van De Telegraaf. "Toen ik dacht dat ik het hoekje om kon gaan besefte ik: dat wil ik niet."

Doth kreeg tijdens haar comeback met 2 Unlimited, bijna vier jaar geleden, te horen dat ze borstkanker had. Inmiddels is ze alweer een paar jaar 'schoon'.

"Bitterheid, zuurheid en stress zijn volgens mij juist ziekmakend", stelt ze. "Dat inzicht heb ik nu. Voor mijn ziekte was ik erg blij met mijn kind, maar verder vond ik het leven niet heel boeiend."

Doth, die met haar maatje Ray Slijngaard op 8 november in de Melkweg staat in het kader van de MTV Music Week, was vooral boos om wat ze zich had laten aandoen door mensen in de eerste 2 Unlimited-periode. De danceact was jarenlang verwikkeld in rechtszaken met producers.

"Als je geld hebt, zijn er altijd mensen die daarvan misbruik willen maken. En ook in relaties ben ik gekwetst. Daar kon ik bitter en zuur over zijn. Maar nu niet meer."

Lees meer over:
Tip de redactie