Nikkie Plessen vindt het lastig in schijnwerpers te staan

Modeontwerpster en presentatrice Nikkie Plessen vindt het soms lastig om in de schijnwerpers te staan, sinds de komst van haar eigen kledinglijn NIKKIE.

"Soms zou ik het lekker vinden om met een zak over mijn hoofd de deur uit te gaan, zonder dat het iets uit zou maken", zegt Plessen in een interview met NU.nl. 

"Gelukkig is Nederland redelijk 'down to earth'. Als je hier bekend bent, kun je gewoon nog over straat. In Amerika is dat heel anders."

Plessen presenteerde in 2010 het programma Hollands Best Fashion Designer, waarin ontwerpers in teamverband streden om de productie van een eigen kledinglijn. Het programma gaf haar inspiratie voor het beginnen van een eigen lijn.

"Ik kwam toen op een avond thuis en zei tegen mijn man: 'Ik wil ook een eigen kledinglijn.' 'Waarom doe je dat dan niet?' zei hij. 'Nee heb je, ja kan je krijgen.' Toen ben ik tweeënhalf jaar geleden met een mega klein team begonnen en inmiddels zijn we alweer bezig met de negende collectie van NIKKIE."

Kansen

Ambitie om weer terug de televisiewereld in te gaan, heeft Plessen momenteel niet. "Als je ergens aan begint, wil het niet zeggen dat je daar ook mee eindigt. Soms komen er kansen op je pad en dan grijp je die. Mijn bedrijf staat op nummer één, daar kan ook echt even niets bij."

Slapen doet de ontwerpster sinds de komst van haar kledinglijn niet veel. Haar werk begint ’s ochtends vroeg met het beantwoorden van vele e-mails. "Voor ik naar mijn werk ga ontbijten we wel met het hele gezin hoor, dat vind ik heel belangrijk. Hoe druk ik ook bezig ben op kantoor."

Druk

"Op de zaak is het één grote drukte", vervolgt ze. "We hebben veel besprekingen, waar ik toch minimaal de helft van de tijd bij aanwezig wil zijn." Het kantoor van Plessen ligt op loopafstand van haar huis in Amsterdam Oud-Zuid.

Inmiddels is ze druk met de zomerlijn van NIKKIE en het plan haar merk internationaal verder op de kaart te zetten. Haar kledinglijn ligt in meer dan tweehonderd winkels en medio september opende ze haar eigen winkel aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam.

Michael Kors

In augustus tekende Plessen een contract met een importeur van grote merken als Valentino, Balmain, en Cavalli. "Nu liggen mijn items al naast die van Michael Kors, dat is gewoon te gek. Ook kom ik net terug uit China om zaken te doen. We zitten niet stil, nee."

Ontspanning vindt Plessen in de tijd die ze met haar 3-jarige dochter Jolie doorbrengt. "Als ik helemaal opgefokt van werk thuiskom of juist de telefoon niet meer kan loslaten, dan geeft dat kleintje me rust en leg ik alles weg", zegt ze. "Dat soort momenten met familie zijn heilig voor me."

Als tip voor beginnende modeontwerpers wil Plessen mee geven om een klein team te verzamelen, waarin iedereen zich gelijk voelt en hard wil werken. "Of je nou de wc poetst, naald en draad vasthoudt of mooie tekeningen maakt. Je droom verwezenlijken is keihard werken. Niets gaat vanzelf."

Lees meer over:
Tip de redactie