Christina Curry vindt dat haar vader Adam uit liefde en bezorgdheid heeft gereageerd toen hij publiekelijk zijn woede uitte over het SBS6-programma Welkom bij de Kamara’s.

Curry is één van de negen BN’ers die voor het nieuwe zaterdagavondprogramma door Nederlandse acteurs voor de gek is gehouden in de binnenlanden van Namibië.

"Werkelijk iedereen is er nu over aan het woord geweest, behalve ikzelf. Ik begrijp de ophef wel, maar uiteindelijk gaat het alleen om een zeer bezorgde vader die voor mij in de bres springt’’, zegt Curry.

"Hij is een gepassioneerde man, iemand met het hart op de tong die groffe uitspraken bezigt. Hij houdt van de waarheid en moest het even kwijt. Maar hij deed het uit liefde."

Curry erkent wel te balen dat de Afrikaanse stam waar ze was niet echt bleek te zijn en hun rituelen verzonnen. "De boodschap kwam wel hard aan toen ik dat hoorde, nadat we drie weken zo ver van huis waren. Heus, ik vind het concept heel knap en enorm goed gedaan. Ik had niets door. Maar ik baalde wel dat het niet echt was. Ik wilde zo graag eens bij een echte stam leven en nu was ik er bijna, maar net niet.’’

Ze vervolgt: "Toch kan ik het niemand kwalijk nemen of heb ik er slechte gevoelens aan over gehouden. Ik ben neutraal.’’

Onderschat

De 23-jarige dochter van Adam Curry en Patricia Paay moest naar eigen zeggen moed verzamelen om zo ver weg van haar familie en vriendin Elle Bandita te zijn. Ze heeft ook veel geleerd van haar verblijf in Afrika. "Normaal ben ik wel een tut met make-up, mijn vriendin heeft er soms een spuughekel aan."

"Maar ik ben er niet afhankelijk van. Ik heb ook van het programma geleerd dat ik goed kan survivallen, dat ik weinig nodig heb. En ik heb geconstateerd dat ik best wel sterk ben en over uithoudingsvermogen beschik. Ik blijk best taai en dat had ik niet verwacht. Daarin heb ik mezelf onderschat."

Tijdens het verblijf in Afrika bouwde Curry een vriendschappelijke band op met model Sylvia Geersen. "Sylvia is een slim vrouwtje, ze had aan alles gedacht en had dus van alles in de bagage waarmee we erg blij waren. We konden goed met elkaar opschieten. Ik vind haar enorm lief. Ze gedraagt zich in beeld als een verwend tutje, maar ze is echt een bikkel met teamspirit."