Miley Cyrus naar Nederland voor MTV EMA

Zangeres Miley Cyrus treedt volgende maand op in Nederland tijdens de MTV EMA.

Dat maakt MTV donderdag bekend.

Cyrus staat voor de tweede keer op het podium tijdens de MTV EMA. Het optreden van Cyrus bij MTV VMA eerder dit jaar veroorzaakte veel ophef. Tijdens haar optreden "twerkte" ze onder andere tegen zanger Robin Thicke. De dans zorgde voor een recordaantal tweets per minuut.

De video bij haar nieuwe single Wrecking Ball is inmiddels meer dan 230 miljoen keer bekeken op YouTube en haar album Bangerz scoort hoog in de hitlijsten.

De 20-jarige zangers was in september al even in Amsterdam te vinden. Tijdens haar korte bezoek bracht ze zeven uur door in een coffeeshop.

Katy Perry

Eerder maakte MTV al bekend dat Katy Perry en The Killers op 10 november optredens gaan geven in de Ziggo Dome te Amsterdam.

De MTV EMA in Amsterdam wordt de twintigste editie van de show waarbij verschillende awards worden uitgereikt aan muzikanten. Redfoo van LMFAO zal de avond aan elkaar praten.

Music Week

Voorafgaand aan de uitreiking van de MTV EMA vindt de Music Week plaats in Amsterdam. Verschillende nationale en internationale artiesten verzorgen optredens op diverse locaties in Amsterdam.

Onder andere The White Lies en Russell Brand zullen optredens gaan geven. Ook de Nederlandse artiesten Sandra van Nieuwland en Alain Clark zijn op het podium te vinden.

Lees meer over:
Tip de redactie