Sinéad O'Connor stuurt weer brief aan Miley Cyrus

Sinéad O'Connor kon het niet laten om een vijfde brief naar Miley Cyrus te sturen. De Ierse zangeres eist nog altijd excuses van de Wrecking Ball-ster.

''Laat ik het nog een keer zeggen. Je moet je excuses aanbieden voor het belachelijk maken van ieder persoon die ooit, openlijk of privé, hulp heeft gezocht om zijn of haar zelfmoord te voorkomen'', zo is te lezen op de site van O'Connor.

De Ierse wil dat Cyrus ook sorry zegt voor het belachelijk maken van mensen met een psychische ziekte. Volgens O'Connor hebben de opmerkingen bijgedragen aan het taboe dat heerst rondom psychische aandoeningen en het pesten van mensen die een dergelijke ziekte hebben.

Levens redden

''Pesten veroorzaakt zelfmoord. Daarom moet je je excuses aanbieden. Het is heel simpel. Elke dag gaan er mensen dood door zoiets als wat jij hebt gezegd. Het is niet moeilijk om sorry te zeggen. Als je het doet, red je levens'', besluit O'Connor.

De zangeressen vochten hun vete de afgelopen week uit via Twitter en Facebook.

Zo vergeleek Cyrus haar oudere collega met de geestelijk instabiele Amanda Bynes. O'Connor schreef op haar website diverse open brieven aan Cyrus, waarin ze schreef dat de jonge Amerikaanse zich laat uitbuiten. Ook schreef O'Connor dat Cyrus haar jonge vrouwelijke fans een verkeerd voorbeeld geeft door naakt in videoclips op te treden.

Lees meer over:
Tip de redactie