Manuel Broekman baalt van stempel sekssymbool

Manuel Broekman is niet blij met het predicaat sekssymbool. De 26-jarige acteur vindt de titel te oppervlakkig.

"Ik zal wel een mooiboy zijn, maar ik kan echt wel acteren", vertelt Broekman dinsdag in het AD.

"Ik vind dat die beschrijving me tekort doet", gaat hij verder. "Zijn ze dan niet geïnteresseerd in wat er verder nog in mij zit? Of laat ik te weinig van mezelf zien? Ik denk dat Nederland nog niet de rauwe Manuel heeft gezien zoals mijn vrienden en mijn omgeving me kennen."

Broekman, vooral bekend van de BNN-serie Feuten, is naar eigen zeggen een behoorlijke durfal. "Ik stunt op een skateboard, ik spring van hoge bruggen, ik vind een crossmotor te gek, parachutespringen. Ik doe het allemaal, maar loop er niet mee te koop. Al heeft dat dus ook tot gevolg dat er een bepaalde beeldvorming over mij is."

Hoewel hij niet trots is op de titel 'mooiboy', weet Broekman dat het predicaat hem veel werk heeft opgeleverd. "Het heeft niks negatiefs, dat weet ik ook wel. Het is zeker deel van mijn populariteit. Ik heb veel rollen gekregen vanwege mijn uiterlijk. Maar nu heb ik het gevoel dat ik in de verdediging moet."

Zorgvuldig

Broekman kiest zijn televisie- en filmrollen zorgvuldig. "Ik probeer mijn rollen zo verschillend mogelijk te maken." De acteur is later deze maand te zien in de SBS6-serie Verliefd op Ibiza en speelt ook in het Net5-drama Sophie's Web.

"De scripts die ik krijg, lopen ook soms synchroon met mijn levensfase. Ik leer mezelf steeds beter kennen. Het is niet meer alleen maar: kijk mij, kijk mij, ik heb succes."

Ouder worden geeft Broekman naar eigen zeggen meer rust. "Ik weet nu: het gaat niet om succes. Dat heeft te maken met volwassen worden. Ik heb meer rust, ik heb iets minder angst. Vroeger was ik banger dat ik het niet goed deed."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie