Astrid Joosten heeft genoeg van het huilen om de dood van haar man. "Verdriet is voornamelijk zelfmedelijden en dat haat ik."

De presentatrice vertelt in een interview met LINDA haar man nog altijd te missen. "Alleen thuiskomen is het ergste, dan is hij er niet."

Joosten verloor vorig jaar september haar man, die stierf aan alvleesklierkanker. De periode voor de dood van Willem Ennes was zwaar, maar mooi, zo vertelt ze.

"We wisten niet hoe lang hij had, drie tot zes maanden zeiden de doktoren, dat werden zes weken. We kregen slecht nieuws op slecht nieuws, terwijl we het eerste nieuws nog niet hadden verwerkt."

Mooi afscheid

Ze vervolgt: "Ik was er totaal niet klaar voor om mijn liefde te verliezen en Willem was totaal niet klaar om te sterven. En toch kreeg hij het voor elkaar om op een mooie manier afscheid te nemen."

De presentatrice kreeg de dag na de dood van haar man een grote bos rode rozen bezorgd. "Op het kaartje stond: 'Voor altijd in mijn hart, Willem', hij had zijn zoon gevraagd dat de dag na zijn overlijden te regelen. Ongelooflijk, dat hij na zijn dood nog een teken van liefde wilde geven."

LINDA 111 ligt vanaf woensdag in de winkels.