Actrice Carice van Houten en filmmaker Kees van Nieuwkerk, zoon van presentator Matthijs van Nieuwkerk, zijn inderdaad een liefdeskoppel.

Ze liepen vrijdagavond samen over de rode loper tijdens de gala-avond van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Daar bevestigden ze hun liefde voor elkaar.

Van Houten en Van Nieuwkerk wonen daarna de uitreiking van de Gouden Kalveren bij.

Op de vraag hoe lang de twee al samen zijn, antwoordt Van Houten tegen de pers"langer dan jullie het al weten."

Voor Van Nieuwkerk was het niet zijn eerste rode loper, maar wel de meest heftige ervaring in een smoking. "Dit was wel heel overdreven. Fotografen struikelden over elkaar heen en plofkappen vlogen in de rondte", zegt de filmmaker tegen WTF.nl.

Van Nieuwkerk zag de hectiek wel een beetje aankomen. "Mijn vriendin is toevallig heel bekend, dan krijg je dit soort dingen. Ik zou dit niet elke week willen, maar we hebben het overleefd."

File

Het stel kwam als laatste de rode loper op. Dat was geen bewuste actie. Kees: "We stonden in de file. We wilden rustig de rode loper over, maar het moest gehaast want de show was al begonnen."

De twee waren eind augustus al smoorverliefd op Lowlands, maar toch kwam de prille relatie toen nog niet naar buiten. "We hebben echt zó staan zoenen op Lowlands, en heel Lowlands heeft z’n mond gehouden. Dat vind ik wel grappig."

Geruchten

Eerder verscheen in het blad Weekend het bericht dat Van Houten en Van Nieuwkerk al enige maanden lang een koppel zouden vormen. De actrice en haar management wilden de geruchten destijds niet bevestigen.

Tegenover radiozender 3FM gaf Van Houten donderdag wel te kennen dat ze verliefd is en dat haar geliefde de naam Kees draagt. "Ja, oké, hij heet Kees, nou doei", aldus de actrice voor de camera van het ochtendprogramma van Giel Beelen.