Volgens Beertje van Beers, die op de cover van het jubileumnummer van Playboy staat, is het logisch dat er steeds vaker wat oudere dames in het mannenblad staan.

"Sexy is niet alleen meer voor jonge dames. Je ziet het niet alleen bij Playboy, maar ook bij Vogue en Elle", aldus Van Beers tegenover NU.nl.

De 41-jarige presentatrice en schrijfster zegt zelf steeds beter in haar vel te zitten. "Je waardeert alles meer en je hebt meer zelfvertrouwen. Zeker in mijn geval, als ik mezelf vergelijk met vijftien jaar geleden."

Ondanks dat Van Beers zegt goed in haar vel te zitten, heeft ze de weken voor de foto's werden gemaakt nog extra aan haar lichaam gewerkt. Niet door te zwoegen in de sportschool, maar door meer te eten.

"Mijn man voerde me wekenlang 's avonds zelfs taart zodat ik aan zou komen, omdat ik het wel mooi vind als mijn tietjes een beetje vol zijn en mijn wangetjes een beetje bol. Maar omdat ik half Thais ben, kan ik eten wat ik wil en komt er niks aan”, aldus Van Beers.

Bekijk de beelden:

Hugh Hefner

Van Beers zegt de covershoot niet te hebben gedaan voor de publiciteit. "Ik presenteer hier en daar nog wel wat, maar dat is gewoon helemaal niet mijn ambitie. Ik doe het niet voor het geld, of de aandacht, maar om mijn vrouwelijkheid te vieren."

Omdat Van Beers op de cover staat van het jubileumnummer werden haar foto's door Playboy-baas Hugh Hefner gecontroleerd.

"Hij noemde me 'lovely'! En dat terwijl ik twintig jaar te oud voor hem ben en twintig kilo te licht. Maar hij is natuurlijk wel al oud, dus misschien zag hij het allemaal niet meer zo goed."