AMSTERDAM - Wie zaterdag a.s naar het concert van André Hazes wilde, heeft pech. Alle kaartjes voor het optreden in het Amsterdams Olympisch Stadion zijn uitverkocht. Eén troost: over een week komt Hazes' nieuwe album uit. De titel: 'Strijdlustig'.

De CD is het 23ste album dat Hazes bij platenmaatschappij EMI uitbrengt. "Als je eenmaal de 50 bent gepasseerd, merk je dat alles wat trager gaat. Maar aan de andere kant voel ik mij nog zo fris als een hoentje. Strijdlustig zelfs!", zegt Hazes over de nieuwe cd in de Telegraaf. "Het is een plaat die, en dat mag je best zeggen als je mijn leeftijd hebt bereikt, klinkt als vanouds. Met liedjes over liefde, weggaan en weggestuurd worden, kortom honderd procent Hazes."

Opmerkelijk op de CD is een gastoptreden van bandoneonist Carel Kraayenhof. Kraayenhof werd bekend door zijn bijdrage 'Adios Nonino' tijdens het huwelijk van kroonprins Willem Alexander en Máxima. Hij speelt mee op het nummer 'Bloed, zweet en tranen'. De CD ligt vanaf maandag a.s in de winkels.