De dood van Glee-acteur Cory Monteith was inderdaad een ongeluk. Dat concludeert een lijkschouwer na onderzoek. 

De resultaten van dat onderzoek zijn woensdag openbaar gemaakt. Monteith stierf aan een combinatie van heroïne en alcoholgebruik. 

De 31-jarige acteur, die in Glee een van de hoofdrollen vertolkte, werd op 13 juli dood aangetroffen in een hotelkamer in Vancouver.

Op de kamer werden zaken als een lepel met drugsresten en een gebruikte naald aangetroffen. Ook troffen de gealarmeerde hulpdiensten twee lege champagneflessen aan. 

Niet uitcheckte

Op bewakingsbeelden van het hotel is te zien dat Monteith op 13 juli om 2.16 uur in zijn eentje terugkeerde naar zijn kamer. Toen de acteur uren later niet uitcheckte, namen hotelmedewerkers een kijkje op zijn kamer.

De medewerkers vonden Monteith en alarmeerden hulpdiensten. De acteur was volgens het verslag van de lijkschouwer duidelijk al een paar uur dood. 

Kliniek

Monteith kampte met drugs- en alcoholverslaving. De acteur probeerde meerdere malen af te kicken, in april liet hij zich nog vrijwillig opnemen in een kliniek. Glee, waarin Monteith jarenlang de rol van Finn Hudson vertolkte, staat in de aflevering van 10 oktober stil bij het plotselinge overlijden van de acteur.