DEN HAAG - De Haagse zangeres Anouk en haar moeder J. Noppen hebben een schikking getroffen over het huis waarin Noppen woont. Dat zei Anouks advocaat, J Scholten, woensdag.

Tegen betaling van 20.000 euro aan verhuiskosten verlaat Noppen de Voorburgse woning, zodat Anouk die kan verkopen. De zaak kwam vorige week voor de kortgedingrechter, omdat de vrouwen er in eerste instantie samen niet uitkwamen.

De Haagse zangeres kocht het huis in 1998 voor bijna 400.000 gulden (180.000 euro) van haar moeder en stiefvader en liet haar moeder er gratis in wonen. Ze wil het pand nu verkopen, omdat ze het geld nodig heeft om in de Verenigde Staten aan haar internationale carrière te kunnen werken.

Rechter J. Holtrop zei vorige week dat hij liever had dat Anouk en haar moeder nog eens probeerden tot een oplossing te komen. Was dat niet gelukt, dan had hij maandag alsnog uitspraak gedaan. Holtrop liet tijdens de zitting blijken dat hij meende dat Noppen weinig kans maakte om bij de rechter haar gelijk te krijgen. Anouk heeft het nu geaccepteerde aanbod volgens advocaat Scholten al eens eerder gedaan. Toen wees haar moeder dat af.