Katy Perry heeft het erg moeilijk gehad na haar scheiding van Russell Brand. Zelfs zo moeilijk dat ze suïcidale gedachten kreeg.

Dat vertelt ze aan Billboard.

Op het nieuwe album van Perry staat het lied By the Grace of God. De song begint met de zangeres liggend op de grond terwijl ze tegen zelfmoordgedachtes vecht.

''Dat nummer is het bewijs van hoe moeilijk het op een gegeven moment was. Ik vroeg mezelf af: 'Wil ik volhouden? Moet ik verder leven?''', aldus Perry.

De brunette vervolgt: ''Alle nummers zijn momenten uit mijn leven. Ik kan alleen autobiografische liedjes schrijven. Ik stop al het bewijs in mijn muziek. Ik zeg altijd tegen mijn fans: 'Als je de waarheid wilt weten, luister dan naar de muziek.'''

Tegenwoordig ziet het leven van Perry er heel anders uit. Ze is dolgelukkig met haar vriend John Mayer. ''Hij is letterlijk een genie'', aldus de zangeres.

''Wanneer we in bed liggen, maakt hij een kruiswoordpuzzel. Elke avond probeert hij het binnen tien minuten op te lossen. Als hij zich ergens in vastbijt, dan doet hij het heel goed. Ik vraag altijd om zijn hulp.''

Perry trouwde in oktober 2010 met Russel Brand, veertien maanden later vroeg de acteur de scheiding aan. Mayer en Perry hebben sinds augustus 2012 een knipperlichtrelatie.