Gerard Joling steunde Gordon na zijn stukgelopen relatie met Wesley. De twee mannen zaten ten tijde van de breuk in hun 'AOW-huis' voor de opnames van Effe geen cent te makken en waren op elkaar aangewezen.

"Het moment van liefdesverdriet kwam weer net verkeerd uit. Gerard was er getuige van en hij heeft me echt opgevangen", vertelt Gordon aan De Telegraaf.

"Ik ben een echte relatieman, dan stort ik me ergens met mijn hele ziel en zaligheid in. Ik kan gewoon niet anders. Ik woonde al samen met Wesley en hij was denk ik overweldigd door de snelheid waarmee we leefden. Hij is in een identiteitscrisis gekomen", legt de zanger de reden van de breuk uit.

"Om een relatie met iemand als Gordon of ik te hebben, moet je bijna een cursus hebben gedaan. Nogal een overgang van een leven waarin je gewoon een regelmatige baan en een huis hebt naar onze chaos. Het moet soms eerst even indalen", vult Joling hem aan.

"Wat ik top vind, is dat Gordon als de camera’s weer gaan draaien wel meteen weer aan de gang gaat, hoe hij zich ook voelt. Hij kan zich dan zo goed focussen."

Nader tot elkaar

De twee presentatoren zijn door de serie weer nader tot elkaar gekomen en kunnen weer door een deur. "We lopen nog steeds elkaars vloerkleed niet plat", zegt Joling.

''Maar hij komt in elk geval optreden op mijn Lekker- concerten in oktober in de Ziggo Dome. En weet je wat het is, als wij elkaar zien is het altijd meteen weer goed. Alsof er helemaal geen tijd zit tussen toen en nu. Feitelijk kunnen we gewoon heel goed met elkaar opschieten."