AMSTERDAM - Voormalig president van de Verenigde Staten is woensdag in Nederland om zijn boek 'Mijn leven' te promoten. Van het boek zijn in Nederland al 50.000 exemplaren verkocht, meldt uitgever Balans. Woensdagavond is Clinton aanwezig bij een liefdadigheidsbijeenkomst in het Amstel Hotel in Amsterdam.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Wie een vorkje wil meeprikken met Clinton moet daarvoor 950 euro betalen. Alleen een drankje vooraf met de oud-president kost 450 euro. Het geld komt ten goede aan de Stichting Giving Back. Deze organisatie begeleidt talentvolle jongeren die vanuit hun achtergrond minder carrièreperspectieven hebben. De veelal allochtone jongeren krijgen een persoonlijke mentor via Giving Back en volgen daarnaast een groepsprogramma.

Of het bezoek van Clinton tot veel consternatie zal leiden is vooraf moeilijk te zeggen. De Amsterdamse politie wil niets kwijt over eventuele extra veiligheidsmaatregelen. Het korps doet daar nooit mededelingen over. De voormalig president doet naast Amsterdam ook Hamburg, Berlijn, Londen en Parijs aan op zijn promotietour.