Màxima en Alexander doen stoelendans met protocol, kan Estelle ooit van Badr af, Linda en Jeroen houden beerput dicht en een zangverbod voor Borsato. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week.

"Hoe heurt het eigenlijk aan het hof?", die vraag stelt Weekend zich. Want nu Màxima koningin is, moeten er heel wat protocol-regeltjes worden afgestoft.

Al decennia lang zat er geen koningin meer naast de koning. Enkel prinsen naast de koninginnen, en dat is toch anders.

De eerste ongemakkelijke situatie deed zich voor op Prinsjesdag. Want wie moest er als eerste uit de koets stappen?

Normaal de man, die dan zijn vrouw galant helpt bij het afstapje. Maar de koning moet als laatste, volgens het protocol. En dus bleef Alexander zitten en werd Màxima door een lakei ondersteund.

Ook lastig is wie wanneer moet opstaan. Normaal staat men op als er een dame opstaat. Maar als de koning nog zit, moet iedereen blijven zitten volgens de hof-regels. Je staat pas op als de koning gaat staan.

Weekend vermoedt dat Màxima hard op alle regeltjes moet studeren. "Loodzware start als koningin", koppen ze dan ook. Ook zal er in Huize WM regelmatig worden gesproken over hoe het protocol toe te passen.

Bang voor Badr

Het gaat niet goed met Estelle. Volgens Weekend kwijnt de voetbalvrouw weg. De reden is de kwakkelende relatie met bokser Badr Hari. Weekend las het boek dat over de bokser is geschreven en somt alle geruchten voor ons op.

Badr zou heel vaak vreemd zijn gegaan (en gaan?). Eén van die vrouwen heeft hij zelfs in elkaar geslagen. Hij heeft kortstondige affaires met Ramona Sneijder (ex van Wesley) en fotomodel Sylvia Geersen.

Met ene Chantal hield hij het langer vol, maar ook zij krijgt regelmatig klappen als ze hem met zijn affaires confronteert. Bij ene Daphne krijgt hij vervolgens een kind, een dochtertje van nu circa anderhalf jaar. "Het was rondom de geboorte dat Hari een verhouding begon met Estelle Gullit", schrijft het blad.

Kortom: Badr is geen lekkertje. Estelle vereenzaamt omdat ze met bijna niemand over het wel en wee van haar liefdesperikelen kan praten. Zelfs haar moeder komt niet meer over de vloer als Badr in huis is.

"De vraag die intimi bezighoudt is of Badr het wel zou accepteren als Estelle hem zou verlaten", huivert het blad. En ze plaatsen er een foto bij van een dreigend kijkende Badr en een angstig kijkende Estelle. Mooi bedacht.

Stinkhond

Zangeres Hind Laroussi heeft een relatie met miljonair Marcel Boekhoorn. Volgens Party heeft ze zich hierdoor ontpopt tot "opgedirkt dametje". En daar hoort een schattig klein hondje bij, wat Hind overal met zich meedraagt.

Ook naar een zakenlunch van het blad Talkies, in een hotel. Onder de "powervrouwen" waren onder andere zangeres Do en actrice Victoria Koblenko aanwezig. Leuk voor mijn netwerk, moet Hind gedacht hebben.

Maar helaas had haar hondje vlak voor de lunch door de hondenpoep gerold. Dus toen Hind met haar stinkhond binnenkwam, keek iedereen haar weg.

In Party de hilarische foto's van de balende brunette. Helemaal opgedoft voor de lunch zit ze buiten op het terras haar hond schoon te soppen. Hoge hakjes, leuke jurk, beeldig haar, maar dan wel met een doek de poep van je hond boenen.

Geweldig dat de fotograaf juist op dat moment zijn kiekjes heeft geschoten en dat wij mogen meegenieten van het genante tafereeltje.

Linda toch bedrogen?

Hoe zit het met het "liefdesbedrog" van Linda de Mols vriend Jeroen, wil Story weten. Enkele weken geleden dook het verhaal op dat Jeroen was vreemdgegaan met "Gooisch Meisje" Renée, uit de tv-serie.

Renée werd in Weekend geciteerd en gaf het toe. Maar direct na de publicatie ontkende ze keihard. Zelfs haar 'stiefmoeder' Marga Schneide (van LUV) sprong voor haar in de bres.

Ook Jeroen Rietbergen ontkende bij hoog en bij laag dat er iets was gebeurd. Hij dreigde zelfs met juridische stappen tegen Weekend. De schadevergoeding zou hij aan een goed doel doneren, beloofde hij edelmoedig.

Maar Story vraagt zich af waarom de rechtszaak is ingetrokken. Volgens een persbericht "omdat té veel media-aandacht de zaak juist zou versterken".

"Maar boze tongen beweren dat Jeroen en Linda het deksel op een mogelijke beerput wensen te houden", schrijft Story. "Het versterkt in elk geval het gerucht dat er 'iets' aan de hand is", wakkeren ze het crisisvuurtje aan.

Voor Linda was het overspel-gerucht in elk geval een "ijskoude douche" toen ze thuiskwam van een gezellig weekeindje weg met vriendinnen. Manager Xenia Kasper zegt van niks te weten, maar dat kan natuurlijk professionele ontkenning zijn.

Verbod voor Borsato

Kleine Jada Borsato mag van moeder Leontine niet meedoen aan The Voice Kids. De dochter van de beroemde zanger zou makkelijk in de voetsporen van haar vader kunnen treden, denkt Privé. Maar daar steekt mams een stokje voor.

Leontine vind het geen goed idee om aan een programma mee te doen waar papa in jureert. Dochter Jada (8) is natuurlijk teleurgesteld, maar er ligt al een ander plan.

"Het lijkt me fantastisch als ze probeert bij het Junior Songfestival iets moois klaar te spelen" vindt mama. Jada moet maar zelf een liedje gaan schrijven en kijken hoe ver ze komt.

Inmiddels speelt de kleine Borsato-dame een hoofdrol in een Sinterklaasfilm. Haar eerste stappen heeft ze dus al in de showbizz gezet.

Nog een paar jaar en dan is het "move over, daddy" en mag Marco zijn microfoon aan zijn dochter geven. Tenminste: als ze een goede stem heeft en kan zingen. Want daar lezen we in het artikeltje niks over.