Topmodel Naomi Campbell is onzeker over haar prestaties.

"Ik ben niet erg zelfverzekerd", zegt ze donderdagavond tijdens de presentatie van modellenprogramma The Face. "Ik wil nooit te zeker zijn van mijn zaak, want als ik zo word, doe ik waarschijnlijk nooit meer een show", stelt het model.

In The Face begeleidt Campbell jonge modellen bij de eerste stappen van hun carrière. Campbell is te zien als mentor van de modellen.

De eerste vrijgegeven beelden van de serie laten juist haar zelfverzekerde kant zien, zo meldt The Telegraph. "Elke keer als ik praat, moet je een kladblok erbij pakken", zegt ze in de realityshow tegen één van de modellen, die in huilen uitbarst.

Mentor

Campbell is geïnteresseerd geraakt in het mentorschap door vriendin Kate Moss. "Kate heeft mij altijd als haar eerste mentor gezien. Ik ben jarenlang bang geweest om op televisie te komen. Ik voel me niet fijn als ik moet jureren, maar mentor zijn is anders. Daar was ik wel enthousiast over."

Het programma is vanaf 30 september ook te zien in Engeland. In februari 2012 was The Face in Nederland te zien met onder andere Olcay Gulsen als mentor van de modellen.