Miley Cyrus wilde al langere tijd de verloving met Liam Hemsworth verbreken. Dat heeft de zangeres opgebiecht toen zij vertelde over een nummer op haar nieuwe album.

"Ik heb het nummer Drive geschreven op Valentijnsdag, toen ik het voor mij een hele zware, emotionele tijd was", vertelt Cyrus in een interview met het Canadese Fashion Magazine.

De zangeres verwerkte haar gevoelens in het nummer: "Hoe je weet dat je iemand moet verlaten, maar dat je de relatie nog niet los kan laten."

"Zo’n tijd dat je weg moet gaan, maar dat niet kan. Het gaat over dingen los kunnen laten en verder gaan", aldus Cyrus.

De zangeres stipt in het interview ook nog eens haar optreden tijdens de MTV Video Music Awards aan. Volgens Cyrus heeft de muziekzender haar optreden gecensureerd. 

VMA's

"MTV heeft bijna alles wat ik deed er uit geknipt. Ik ben trots op mijn optreden en ik heb het gevoel dat het verfrissend was. De reacties die ik kreeg waren gestoord", aldus de Wrecking Ball-zangeres. 

Miley Cyrus en Liam Hemsworth maakten twee weken geleden bekend niet langer verloofd te zijn. De zangeres is sindsdien gekoppeld aan muziek producer Mike Will Made It.

Hemsworth is een aantal keer samen met de Mexicaanse actrice Eliza González gefotografeerd. 

Eén van de redenen dat de relatie van de twee over is zou volgens verschillende bronnen zijn dat de Australische acteur zich schaamde voor zijn verloofde. Haar optreden tijdens de VMA's zou de druppel zijn geweest.