Everon Jackson Hooi heeft zijn buik vol van alle geruchten over zijn geaardheid.

Vorig jaar vertelde De Telegraaf dat Hooi het in de kleedkamers van Goede Tijden, Slechte Tijden wel heel gezellig heeft met collega Ferry Doedens.

"Dat was zo lelijk, zo onwaar. Ik was diep geraakt", vertelt Hooi donderdag in het AD.

Vervolgens was het hek volgens de 31-jarige acteur "volledig van de dam". "Iedereen, behalve ik, ging er extreem zenuwachtig over doen. Kom uit de kast, waar verschuil je je voor, wees toch jezelf. Ik hoorde bijna niks anders meer. Heel irritant en benauwend is dat."

Verdraaid

Hoewel het ruim een jaar geleden is dat de geruchten de kop opstaken, wordt Hooi nog geregeld geconfronteerd met het verhaal. "Alles wat ik zeg wordt verdraaid. Na mijn Expeditie Robinson-avontuur verkondigde ik dat ik op het eiland heb geleerd mezelf te laten zien. En ja hoor, dat werd direct foutief geïnterpreteerd en uitgelegd als een soort coming out."

Hooi zegt "totaal geen behoefte" te hebben om tekst en uitleg te geven over met wie hij het bed deelt, maar voelt zich bijna gedwongen dat toch te doen. "Binnenkort, op mijn eigen moment, zal ik er iets over zeggen. Wat het ook is."