De familie van de in 2009 overleden popster eist 214 miljoen euro van concertpromotor AEG Live in een langdurige rechtszaak over zijn This Is It-tournee.

AEG Live hoorde advocaat Brian Panish het bedrag namens de familie Jackson eisen tijdens zijn slotrede van de slepende zaak, meldt de Britse omroep BBC.

Panish eist dat circa 26 miljoen euro wordt uitgekeerd aan moeder Katherine Jackson, terwijl het resterende bedrag verdeeld wordt onder Jacksons drie kinderen.

Tijdens de redevoering van Panish werden fragmenten uit de carrière van Jackson getoond. Volgens Panish zou Jackson 800 miljoen dollar verdiend hebben aan zijn comeback als hij nog in leven was. Die schatting is van belang voor het vaststelling van de schadevergoeding die de familie toekomt.

Medicijngebruik

Panish erkent dat mensen rondom Jackson de zanger waarschuwden over zijn medicijngebruik, maar de advocaat stelt dat The King Of Pop desondanks nog in leven zou zijn geweest als hij niet was behandeld door de veroordeelde lijfarts Conray Murray.

De familie van de popster verwijt het AEG dat het concern niet voldoende onderzocht heeft of Murray gekwalificeerd was voor zijn taak. Volgens de aanklagers heeft AEG zijn verantwoordelijkheid niet genomen en was de winst het enige doel voor het bedrijf. Jackson zou vijftig keer optreden in de O2 Arena in Londen.