AMSTERDAM - Haar jurken kunnen worden aangetrokken, haar sieraden omgedaan en haar brillen en hoedjes opgezet. Sinds dinsdag staat de wereldberoemde zangeres Jennifer Lopez in wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Amsterdam.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Rond het beeld is een zogenaamde 'shopping-experience' gemaakt, waar het mogelijk is met behulp van een stylist enkele jurken, sieraden en mode-accessoires te passen. Sieradenontwerper Rodrigo Otazu ontwierp speciaal voor deze 'experience' een glimmende ketting met bijpassende sieraden die bezoekers mogen passen.

Madame Tussauds houdt jaarlijks een onderzoek onder bezoekers over wie in het museum ontbreekt. Jennifer Lopez kwam vaak naar voren. Op de vraag wat bezoekers graag met haar zouden willen doen, antwoordden de bezoekers volgens woordvoerder Lisette van der Ster: 'shoppen'.

Het beeld is gepresenteerd door Rolana Saadi, medewerker van Madame Tussauds en fan van J.Lo. Zij showde verschillende jurken en sieraden. Ook Rodrigo Otazu was aanwezig om het beeld te tonen.

Om te ontdekken of mensen echte modekenners zijn, is er de 'Real or Replica game'. Het is de bedoeling dat de bezoeker probeert een echte Luis Vuitton tas te onderscheiden van een nagemaakte. Een klein paradijs dus voor de J.Lo fan en fanatieke shopper.