Henny Cruijff zegt zijn dochter Estelle niet meer te herkennen. Volgens Cruijf is zijn dochter met niets anders bezig dan geld. "Het draait bij haar maar om één ding: geld, geld, geld! Graaien, graaien!"

Dat vertelt Cruijff in een interview met Party.

De bezorgde vader haalt een voorbeeld aan uit de tijd dat Estelle, die nu samen is met de veelbesproken kickbokser Badr Hari, nog getrouwd was met Ruud Gullit.

"Ik weet nog dat ze eens naar de supermarkt gingen om boodschappen te doen. Liepen ze langs een juwelier, zei Estelle: 'Goh Ruud, wat een mooie horloges liggen daar'. Kocht Ruud in twee minuten twee horloges van 30.000 gulden per stuk!"

Volgens Cruijff ging het al mis in de puberteit. "Kreeg ik 's nachts telefoontjes van een portier van een discotheek. 'Henny, kom je dochter maar halen, want ze zit met verschrikkelijk slechte jongens'. En eigenlijk is dat steeds erger geworden."

Briefje

Contact tussen vader en dochter is er niet meer. "Het is wrang, maar als ik iets wil weten of meedelen, stop ik een briefje bij haar in de brievenbus. Daar hoor ik verder nooit wat op. Onvoorstelbaar. Dat is dan je dochter."

Door de situatie ziet hij zijn kleinkinderen Joëlle en Maxime, die Estelle met Gullit kreeg, ook amper. "We hebben helaas geen echte band met de kleinkinderen."

Cruijff vindt ondanks de slechte band met zijn dochter dat ze een goede moeder is. "Zoals bekend is er onlangs bij Bureau Jeugdzorg een melding gedaan over de kinderen. Er zou thuis iets niet in orde zijn. Maar dat is volgens mij alleen gedaan omdat Estelle bekend is, niet omdat ze de kinderen verwaarloost. Want één ding weet ik zeker: ze is stapelgek op haar kinderen."

Moeder

In Story vertelde de voormalig voetbalvrouw sinds enige tijd weer contact te hebben met haar moeder. "We zien elkaar weer regelmatig. Dat we elkaar een tijd niet hebben gezien is te wijten aan stress. Als je niet lekker in je vel zit gebeuren er nu eenmaal dingen die je niet in de hand hebt."