Sven Kramer en Naomi van As zijn al bijna zes jaar bij elkaar, maar denken nog niet aan trouwen. "Trouwen staat nu absoluut nog niet hoog op ons lijstje."

De schaatser vertelt in Grazia heel gelukkig te zijn met zijn vriendin. "We hebben het echt super samen, volgens mij kan een huwelijk daar niets aan veranderen."

Kramer kreeg in december 2007 een relatie met de hockeyster. Het stel woont samen, maar door de drukke schema's van beide topsporters hebben ze niet altijd tijd voor elkaar.

"We weten niet beter dan dat ik 250 dagen per jaar in een hotel zit. Voor de buitenwereld is dat misschien lastig te begrijpen, maar wij gaan daar allebei onwijs relaxed mee om", aldus de schaatser.

Hij vervolgt: "We hebben nu de vrijheid om te doen wat we het allerleukste vinden. We kunnen nog vier, vijf jaar scoren, dan is het echt gebeurd."

Alhoewel de schaatser zelf zegt niet zeker te weten of een huwelijk echt meerwaarde heeft, stelt hij lachend dat hij het niet voor het zeggen heeft in de relatie en dat hij een huwelijk om die reden niet geheel uitsluit. "Ik ben niet de baas, hè, ik zit zwaar onder de plak."