De moeder van Kurt Cobain heeft haar oude huis in de buurt van Seattle te koop gezet. De Nirvana-zanger heeft er als kind jarenlang gewoond. "We hebben besloten om het huis te verkopen", vertelt Kurts zus, Kim Cobain.

De familie vond het lastig om de knoop door te hakken om het huis op de markt te zetten.

"Het is dubbel omdat we van het huis houden en we veel herinneringen hebben", legt ze uit. Toch was het volgens hen de juiste tijd om afscheid te nemen van de woning. "We zijn verder gegaan." Cobain maakte in 1994, op 27-jarige leeftijd, een einde aan zijn leven.

In het huis staan nog steeds meubels die er ook stonden toen Cobain er woonde. Onder meer de eettafel waaraan de Nirvana-frontman heeft gezeten staat er nog. Ook zijn matras ligt nog in de woning.

Foto's

De familie heeft om de verkoop te bevorderen een aantal oude foto's van Cobain in het huis vrijgegeven. Daarop staat hij onder meer met een verjaardagstaart en een gitaar.

De woning staat voor vijfhonderdduizend dollar te koop. Het is niet de eerste keer dat een huis waar Cobain heeft gewoond wordt verkocht. In 2002 kocht een koppel een appartement in de buurt van Montesano voor ruim 42 duizend dollar. Toen bekend werd dat Cobain er had gewoond, verkochten ze het voor 210 duizend dollar.