Kempi is donderdag veroordeeld tot vijftien maanden cel, omdat hij volgens de rechter in 2010 de pooier was van een 16-jarig meisje. 

De 27-jarige rapper uit Eindhoven ontkent, maar de rechtbank in Den Bosch vindt bewezen dat hij het meisje liet werken op de Eindhovense tippelzone en in privé-huizen.

Hij kwam de 16-jarige tegen toen ze net was weggelopen uit een jeugdinstelling en regelde onderdak voor het meisje. Ook kocht hij lingerie en schoenen met hakken voor haar en gaf haar een Rihanna-achtige look.

Het Openbaar Ministerie had ook vijftien maanden gevangenisstraf geëist.

Gevangenis

Kempi werd oktober vorig jaar in de gevangenis in Dordrecht gearresteerd. Hij zat daar toen al vast voor mishandeling van zijn ex-vriendin.

In juni kwam de rapper vervroegd vrij. De straf die nu is opgelegd, zou betekenen dat hij weer terug moet naar de gevangenis.

Volgens Rob Frijns, de advocaat van Kempi, heeft het destijds 16-jarige meisje zijn cliënt vals beschuldigd. Maar de rechtbank twijfelt er niet aan dat de rapper haar heeft overgehaald in de prostitutie te gaan werken.

Dat blijkt onder meer uit haar eigen verklaringen, die van een ander meisje en een opgenomen telefoongesprek. Wat het minderjarige slachtoffer heeft verklaard, wordt ook bevestigd door onder meer de privéhuizen waar ze werkte.

Hoger Beroep

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Advocaat Frijns liet donderdag desgevraagd weten dat zijn cliënt in hoger beroep gaat tegen het vonnis.

Eind 2006 werd hij vrijgesproken van betrokkenheid bij een steekpartij. Anderhalf jaar later veroordeelde de rechter hem tot een jaar gevangenisstraf voor verschillende geweldsdelicten.

De rapper zelf zei 2 weken geleden dat hij aan een nieuw album werkt: ''De enige kans die ik nog heb, is mijn muziek.''

Bekijk de uitspraak van de rechter: