Arie Boomsma merkt dat hij toe is aan een gezin en een vrouw, maar een exclusieve relatie lijkt hem nog lastig. "Ik vind het gewoon moeilijk om echt rekening met iemand te moeten houden."

"Ik heb nu wel zin in meer vastigheid, maar ik ben ook heel bang voor het obligate, het gedwongene", vertelt de presentator in een interview met Libelle.

Boomsma en zijn vriendin beëindigden in 2010 hun relatie, na veertien jaar. Sindsdien is de presentator stukken impulsiever geworden.  

"Veel mensen kijken een verliefdheid eerst even wat maanden aan voordat ze er een naam aan geven, maar dat lukt mij gewoon niet. Ik denk na een half uur al: gaat dit ergens naartoe? En als dat niet zo is, heb ik geen enkele zin meer om er iets van te maken," vertelt Boomsma.

Afspraakjes

Boomsma heeft nu al een aantal afspraakjes gehad met dezelfde vrouw en zegt verliefd te zijn. "Ik heb echt zin om er iets van te maken. Ik heb goede hoop, maar ik noem het nog niets. Het is heel leuk met haar, maar ik wil er eigenlijk niet te veel over zeggen. En officieel is het nog niks, het is nog vloeibaar tussen ons."

De presentator beseft dat hij niet de makkelijkste man is. "Ik houd veel van vrouwen, vind ze heel interessant. Maar ik denk ook dat ik een lastige man voor ze ben. Dat besef ik, maar ik blijf toch zo."