AMSTERDAM - De bekende Monty Python-film 'Monty Python & the Holy Grail' wordt een musical. De hoofdrollen in de muzikale versie van de satire op de King Arthur-legende zijn voor David Hyde Pierce, Tim Curry en Hank Azaria. Het Monty Python was zeer populair in de zeventiger jaren en bracht komieken voort als John Cleese, Michael Palin en Eric Idle.

Voormalig Python-lid Idle is de man achter het idee om 'Spamalot' op de planken te zetten. Idle was bij Python altijd verantwoordelijk voor de liedjes, waarvan 'Always Look on the Bright Side of Life' uit 'Life of Brian', het bekendste voorbeeld is. De regie van de musical is in handen van Hollywood-regisseur Mike Nichols, bekend van onder andere 'The Birdcage'.

Pierce werd bekend als de broer van Frasier uit de gelijknamige serie, Curry maakte naam als de zingende travestiet in de cultfilm 'The Rocky Horror Picture Show'. Azaria tenslotte verzorgt verscheidene stemmen voor de tekenfilmserie 'The Simpsons'. De productie begint in december in Chicago, voordat de hele club in februari naar Broadway verhuist.