Het OM eist donderdag vijftien maanden cel tegen Kempi. De rapper zou in 2010 de pooier zijn van een 16-jarig meisje.

Kempi ontkent, maar volgens justitie in Den Bosch is er genoeg bewijs. ''Dat blijkt meer dan duidelijk uit het dossier'', zei de aanklaagster donderdag tijdens een rechtszaak tegen de 27-jarige rapper. Ze eiste vijftien maanden cel.

Kempi wordt ervan verdacht dat hij het meisje als prostituee liet werken, onder andere op de Eindhovense tippelzone. Hij kwam in contact met haar nadat ze was weggelopen uit een jeugdinstelling.

De rapper zit niet meer vast. Hij wordt er niet langer van verdacht dat hij ook een tweede meisje in de prostitutie wilde brengen.

Beschuldigingen

Volgens het toen 16-jarige meisje uit Venlo bood hij haar onderdak, gaf haar een nieuwe Rihanna-achtige look en kocht lingerie en hoge hakken voor haar. Ze zou daarna met een vervalst identiteitsbewijs als prostituee zijn gaan werken en droeg een deel van haar verdiensten aan hem af.

Het meisje vertelde de politie ook dat ze regelmatig, tegen haar zin, seks met Kempi had. ''Abslouut niet", reageerde de rapper. ''Ik val niet op negroïde mensen.''

Kempi zei zich weinig te kunnen herinneren uit 2010. Hij kwam in juni vrij. In detentie heeft hij niet nagedacht over de beschuldigingen: ''Ik ben vooral bezig geweest met m’n vrijheid, m’n kinderen en m’n carrière.''

Advocaat Rob Frijns zei dat oplegging van een gevangenisstraf het einde van Kempi’s loopbaan kan betekenen. ''Z’n professionele houdbaarheid is vrij beperkt.''

Idolen

Frijns beschreef het vermeende slachtoffer als ''een meisje met problemen dat één van haar idolen tegenkomt”. Haar verklaringen noemde hij ongeloofwaardig en onbetrouwbaar. De raadsman suggereerde dat ze Kempi vals heeft beschuldigd omdat ze zich afgewezen voelde.

Kempi werd oktober 2012 in de gevangenis gearresteerd. Hij zat toen een celstraf uit voor mishandeling van zijn ex-vriendin. Later bleek dat een tweede meisje hem beschuldigde van loverboy-praktijken, maar die aanklacht heeft justitie laten vallen wegens gebrek aan bewijs.

De uitspraak is op 19 september.