HILVERSUM - Het afblazen van een nieuw klus- en tuinprogramma bij SBS6 betekent niet dat tuinman Rob Verlinden kan terugkomen bij het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin. Dat zei een RTL-woordvoerder vrijdag.

Verlinden werkte in Eigen Huis & Tuin jarenlang samen met klusjesman Nico Zwinkels. Onlangs maakte Zwinkels bekend dat hij op tv zou stoppen met klussen, maar hij ging uiteindelijk in zee met SBS6. Verlinden mocht bij RTL blijven maar besloot zijn klusmaatje te volgen.

Omdat Zwinkels nu wordt beschuldigd van seksuele intimidatie van vrouwen gaat het nieuwe SBS-programma niet door. Voor Verlinden is ook geen plaats meer bij SBS6. Maar wat RTL betreft hoeft de tuinman nu niet weer aan te kloppen bij Eigen Huis & Tuin. "Wij zijn met de selectie bezig voor nieuwe presentatoren en hebben daarvoor een groot aantal kandidaten. Die zoektocht gaat erg goed", aldus de RTL-zegsman.

Direct na het destijds bekendworden van de overstap van Rob en Nico van RTL naar SBS gaf SBS-klusjesman Dennis Mulder ('Klussen & Wonen') in de media aan dat hij dan wel naar RTL wilde. Zo'n overstap zou ook een optie kunnen zijn voor SBS-tuinman Jurgen Smit ('Tuinieren met kijkers'). Maar omdat SBS6 hen al snel geruststelde en meldde dat zij hun programma's konden blijven maken, werd dat idee in de kiem gesmoord. Ze zitten dus ook niet in het bestand kandidaten dat RTL op dit moment onder de loep neemt.

Manager J. Dekker van Rob en Nico stelde donderdag dat hij stappen zou ondernemen tegen de beschuldigingen van seksuele intimidatie. Bij SBS is vrijdag nog geen brief van hem binnengekomen. "Wij hadden ook geen contract met Rob en Nico getekend", aldus een SBS-woordvoerder. "Er lag alleen een intentieverklaring met de tv-producent en die intentie is nu teruggedraaid."