Oud-basketbalspeler Dennis Rodman reist dinsdag voor de tweede keer dit jaar naar Noord-Korea. Hij is niet van plan om de vrijlating van een Amerikaanse gevangene te bespreken.

Er deden geruchten de ronde dat Rodman de vrijlating van de Koreaans-Amerikaanse gevangene Kenneth Bae zou gaan bedingen. Bae zit een straf van vijftien jaar uit.

In een gesprek met persbureau Reuters vertelt de oud-basketballer maandag dat hij 'gewoon weer basketbal gaat promoten'.

De vorige trip van Rodman leek goed te bevallen. Toen noemde hij de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un een 'vriend voor het leven'. Kim en Rodman keken toen samen naar een potje basketbal, terwijl ze lachend op de foto werden gezet.

Ook dit keer benadrukte de Amerikaan dat hij en Kim het goed kunnen vinden: "Ik ga mijn vriend Kim bezoeken en ik wil over basketbal praten", zei Rodman tegen Reuters.

Vorige week annuleerde Noord-Korea het bezoek van een Amerikaanse diplomaat. De Amerikanen noemden de trip een 'humanitaire missie' om Bae vrij te krijgen. Volgens de Noord-Koreaanse regering zou Bae de Noord-Koreaanse regering ten val hebben willen brengen.