Trijntje Oosterhuis gaat altijd uit van haar eigen kracht. Dat deed ze ook na haar scheiding van Sander van den Eeden, met wie ze tien jaar getrouwd was.

"Er is geen moment geweest dat ik het echt niet meer zag zitten", vertelt de zangeres aan De Telegraaf. "Ik heb geen partner nodig om mij goed te voelen. Ik ga uit van mijn eigen kracht. Geluk zit in mijn hart."

Toch is het geen makkelijke periode geweest voor Oosterhuis. "Scheiden, dat wil je niet. Ik wens het echt niemand toe", zegt ze in het interview. "Ik ben ook door een soort rouwperiode gegaan. Het ging met ups en downs."

In deze tijd heeft ze veel gehad aan muziek. "Ik kan niet zeggen dat ik door muziek mijn scheiding beter heb kunnen verwerken. Maar het heeft mij in het hele proces wel geholpen."

Overvallen door liefde

Sinds begin dit jaar is de 40-jarige brunette weer gelukkig in de liefde. "Het was echt heel verwarrend. Aan de ene kant zat ik nog midden in het rouwproces en aan de andere kant begon ik mij weer gelukkig te voelen", zegt ze over haar nieuwe liefde Alvin Lewis.

"Ik werd overvallen door de liefde omdat ik er helemaal niet naar op zoek was." Oosterhuis is heel blij met Alvin. "Ja, het gaat zeker heel goed tussen ons. Een nieuwe relatie kan heel verfrissend werken, op meerdere vlakken."

Oosterhuis is sinds vrijdag weer te zien in het nieuwe seizoen van The Voice of Holland.