De 27-jarige Amanda Bynes zet de onderhandelingen over een mogelijk platencontract vanuit de psychiatrische inrichting gewoon door.

Dat vertelt platenbaas Daniel Herman tegen RadarOnline.

Herman benaderde Bynes in juli al met een contract ter waarde van twee ton als de actrice zou tekenen bij zijn platenlabel Chinga Chang Records. Het contract zou nu verhoogd zijn naar 250 duizend dollar zodat Bynes haar medische rekeningen kan betalen.

"Ik heb een paar keer gesproken met Amanda en ze wil eruit. Ze klonk normaal, helder, ontspannen en gefocused," vertelt de platenbaas.

Hulp

Herman zou de actrice al langere tijd geholpen hebben. Zo betaalde hij de reparatie van de oprit die Bynes in brand zou hebben gestoken en bood hij haar aan om te helpen zoeken naar een advocaat toen ze voor de brand werd gearresteerd.

De moeder van de actrice, Lynn Bynes, heeft nu tijdelijk zeggenschap over de actrice. Daarom moet een eventueel contract door haar goedgekeurd worden.

Psychiatrisch ziekenhuis

"Lynn weet dat ik het belangrijk vindt dat Amanda eerst beter moet worden voor ze de studio induikt. Ik ben een fan. Maar ik heb nog niks gehoord van Lynn", aldus de platenbaas.

Donderdag werd bekend dat de actrice nog tot het einde van het jaar in het ziekenhuis zou moeten verblijven om te herstellen. Hoewel bij Bynes nooit officieel de diagnose schizofrenie is vastgesteld, wordt ze er wel voor behandeld. 

Doktoren zouden daarom nog langer de tijd nodig hebben om een goede behandeling voor de actrice te kunnen vinden. Op 30 september wordt ze weer verwacht in de rechtzaal vanwege het tijdelijk zeggenschap die haar moeder kreeg.