Sylvie Meis mag haar 'Moeder Trofee' inleveren, Estelle laat Porsche van Ruud wegslepen, Gordon en Gerard strijken tonnen op voor 'armoe-soap', beschuit met paling bij Jan Smit en PowNews' Rutger is er klaar voor. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week.

Privé heeft zich op de handel en wandel van Sylvie -soon to be- Meis gestort. Los Angeles, St. Tropez, Monaco: overal duikt de jetsettende ex-soapie op. Maar waar is zoontje Damian ondertussen, vraagt het blad zich af. In 2009 en 2010 kreeg Sylvie de 'Moeder van het jaar Award'. Trots vloog ze daarvoor naar Nederland. 

Die onderscheidingen kan Sylvie wel weer inleveren, vindt het blad. Ze laat immers haar zoontje over aan de nanny, aan haar ex-man en zijn nieuwe vriendin Sabia. Wel probeert Sylvie nog even een pers-momentje mee te pikken als Damian een voetbalwedstrijdje speelt. Leuk poserend blikt Sylvie in de camera en slaat haar arm om het joch heen. Het charmeoffensief van de moeder mag niet baten. Damian vindt er niks aan, en keert zich snel weer tot de nanny.

Nu ex-lover Guy Zarka uit de school is geklapt over hoe oppervlakkig Sylvie is, en Sabia onthult dat Sylvie al vanaf 2009 regelmatig vreemd ging, vreest Privé voor haar carriere. In Duitsland houden ze van een onkreukbare reputatie en een feestende Sylvie die haar zoontje aan de nanny overlaat, is geen goede reclame. Volgens het blad knijpt Syl 'm dan ook behoorlijk over alle 'bagger' die nu over haar wordt uitgestort.

Effe veel geld te makken

Geer en Goor gaan weer samenwonen. Deze week zijn ze in een arbeiderswoninkje in Amsterdam Noord getrokken. Met een klein budget van 1300 euro hebben ze spulletjes bij de kringloopwinkel gekocht. Daarna moeten ze rondkomen van een gemiddelde AOW, zo’n 700 euro. De twee zangers gaan de komende maand in de ouderenzorg werken om zo tv-kijkend Nederland de problematiek in deze branche te laten zien.

Zowel Gerard Joling als Gordon klaagden vooraf hoe moeilijk het zou worden van zo weinig geld rond te komen. Maar wat ze niet vertellen, is dat ze een riante vergoeding krijgen voor 'Geer en Goor, Effe geen cent te makken'.

In Privé lezen we dat beide mannen elk 250.000 euro ontvangen voor een maandje 'afzien'. 'Daar zou een doorsneegezin zeker vijf jaar ruim van kunnen leven' sneert het blad. Hoe dan ook, iedereen verheugt zich op de eerste ruzies tussen de twee 'valse zusters' die noodgedwongen in een klein huisje op elkaars lip zitten. 

Gullit vs. Cruijff

Estelle en Ruud hadden zich voorgenomen hun scheiding harmonieus af te handelen. Maar volgens Party lukt dit voor geen meter. Jeugdzorg is op Estelle afgestuurd, zij liet de Porsche van Ruud wegslepen. In het blad lezen we wat er aan de hand is en zien we de foto’s van de auto die wordt weggetakeld.

Dat jeugdzorg bij Estelle op de stoep stond gebeurde na haar vakantie in Ibiza, met de kids en Badr. Volgens Weekend vertelde zoon Maxim aan vader Ruud verhalen over hoe de vakantie was geweest. Ruud schakelde vervolgens Bureau Jeugdzorg in. Omdat Estelle er 'helemaal doorheen zit', logeren de kinderen tijdelijk bij haar moeder. Badr is naar familie in Marokko en Estelle is moederziel alleen. Zelfs therapeutisch shoppen doet ze niet meer.

Verder zijn er ook financiële problemen. Ruud heeft een aanslag van de belasting gekregen. Die heeft beslag laten leggen op panden van Gullit. Omdat Estelle vreest voor haar alimentatie, liet zij beslag leggen op het huis waar ze woont. Helaas krijgt de belastingdienst voorrang. Daarop bedacht ze dat ze dan maar Ruuds Porsche moest opeisen.

De cabrio heeft een dagwaarde van ruim een ton. Niet genoeg voor Estelle’s levensstijl, maar altijd beter dan niks. En dus werd de zwarte cabrio midden op straat op een takelwagen gezet. Story heeft de beelden en wrijft zich vergenoegd in de handjes. 'Het is nu echt hard tegen hard' verheugt het blad zich.

'Garnaaltje' Smit

Jan Smit heeft een zoon gekregen. 'Beschuit met paling' grapt Party over de geboorte van de Volendamse spruit. In Weekend zien we dat het hele dorp uitloopt voor baby Senn. Pa Ruud en ma Gerda kwamen op de fiets op kraamvisite, net als zusje Monique. Zus Jenny droeg grote kraammanden met ballonnen.

Collega-zanger Nick nam vrouw en kinderen mee naar huize Smit, waar de blauwe vlag wapperde. Jan zelf deed aangifte van de geboorte in jeans en op zijn teenslippers. Zo lekker gewoon gebleven, die Jantje.

Het verhaal in Weekend gaat over Jan's manager Jaap Buijs. Die kreeg recent te horen dat hij kanker heeft. 'Tranen van geluk en tranen van verdriet' schrijft het blad dan ook over deze twee gebeurtenissen. 

PowNews plaaggeest

Journalist Rutger van Castricum is de schrik van menig politicus. De opdringerige reporter duwt zonder enige schaamte zijn microfoon onder de neus van ministers. Die stamelen en hakkelen rare antwoorden op zijn brutale vragen en staan publiekelijk voor paal. Rutger lacht zich gek en geniet van zijn pesterijen.

Maar Party laat zien dat Rutger ook een brave kant heeft. Ze plaatsen een foto van hem met zijn gezinnetje. Van Castricum heeft een zoontje van 2 en een babydochter. Gezellig loopt hij achter de kinderwagen, zijn arm om zijn vriendin heengeslagen. Toch piekert de journalist er niet over een brave huisvader te worden. 'Ik let er sinds de komst van Beau juist extra op dat ik niet te mild word', laat hij fijntjes weten.

Nu de Haagse politici van hun zomerreces terugkeren, zijn ze gewaarschuwd. Rutger is uitgerust en helemaal klaar om zijn rol van 'plaaggeest van PowNews' weer op zich te nemen.