Sabia Engizek heeft eindelijk van zich laten horen en niet op een malse manier. Tegenover Bild klapt ze uit de school over de talloze affaires die haar voormalige boezemvriendin Sylvie van der Vaart zou hebben gehad.

Volgens Engizek had Van der Vaart sinds 2009 affaires met verschillende mannen. "Ik heb haar vaak van een alibi voorzien", vertelt ze tegenover Bild, doelend op het tumultueuze liefdesleven van Van der Vaart.

"De lijst met Sylvies affaires is lang." Daarop staan volgens Enginzek onder meer een piloot van de KLM, een danser uit het programma Let's Dance en een bodyguard.

Engizek is niet te spreken over de relaties die haar 'ontrouwe' vriendin aanging. Van der Vaart zou de piloot tijdens kerst 2010 zelfs hebben uitgenodigd in haar eigen huis.

"Ze introduceerde hem als een goede vriend. En toen hadden ze al heel lang een verhouding." Engizek doet die beschuldiging niet zomaar. "Ik heb schriftelijk bewijs."

Bedrogen vrouw

Volgens Engizek voert Van der Vaart regelmatig een show op. "Als Sylvie haar huis uit gaat en de bedrogen vrouw speelt, weet ze heel goed dat er veel fotografen voor de deur liggen. Ze draagt dan een enorme zonnebril, alsof er net iemand is overleden."

Engizek heeft lang haar mond gehouden "uit respect voor familie en vrienden". Wat de 35-jarige vriendin van Rafael van der Vaart nu het meeste wil ontkrachten is dat ze Rafael van Sylvie heeft afgepakt. "Dat is absoluut niet waar." Ze was met beiden goed bevriend. "Pas aan het einde van hun huwelijk heb ik vele uren gepraat met Rafael over zijn zorgen en problemen."

De voetballer zelf houdt zich verre van alle geruchten. "Rafael houdt zich hierbuiten. Hij wil zich alleen maar concentreren op zijn club en de familie." De twee gaan volgens Engizek een mooie toekomst tegemoet. Over haar gezinswens is ze duidelijk. "Hij is een geweldige vent die ik graag als vader van mijn kinderen zou willen."

Geschokt

Sylvie van der Vaart heeft geschokt gereageerd op uitlatingen van Engizek. Ze is nu ‘sprakeloos’, zo vertelt ze voor de camera’s van Bild.

"Laat ik het zo zeggen. Het is ongelooflijk. Iemand die ik vertrouwde en liefde heb gegeven verraadt me zo. Ik ben hier nu weer sprakeloos van. Mijn juridische team zal hopelijk alles onder controle krijgen. Ik vind het jammer dat er zo veel leugens worden verteld", zegt Van der Vaart.