Stress is de grootste oorzaak van de huwelijksproblemen van Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones. Geruchten dat de twee afstevenen op een scheiding doen al dagen de ronde. 

"Ze hebben afstand genomen van elkaar", vertelt een ingewijde aan het Amerikaanse blad People. Ook de Amerikaanse site Radaronline spreekt van een breuk.

"Alle stress heeft een zware wissel getrokken op het huwelijk", weet een goede bekende van Douglas en Zeta-Jones.

Bij de 68-jarige acteur werd in 2010 keelkanker geconstateerd. Zeta-Jones verbleef in 2011 in een kliniek omdat ze kampte met extreme stemmingswisselingen. Eerder dit jaar keerden de psychische problemen terug en vertrok de 43-jarige actrice weer naar een inrichting.

Kinderen

Douglas en Zeta-Jones leerden elkaar in maart 1999 kennen en trouwden in november 2000. Het stel heeft twee kinderen, zoon Dylan Michael van 13 jaar en dochter Carys Zeta van 10 jaar.

"Ze willen het beste voor de kinderen, wat er ook gebeurt", vertelt een vriend van het acteurskoppel over de problemen van Douglas en Zeta-Jones.

Douglas en Zeta-Jones werden eind april voor het laatst samen gezien. Sindsdien hebben ze zonder elkaar vakantie gevierd met hun kinderen en zijn ze solo bij premières verschenen.

Douglas dobbert volgens People momenteel op een luxe jacht bij Sardinië, Zeta-Jones zou thuis in New York zijn.