Hadewych Minis kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen, voor haar succesvolle, tijd. Minis had van tevoren bedacht welke doelen ze in haar leven wilde bereiken.

"Ik heb gewoon op een zeker moment mijn wensen voor de toekomst op een rijtje gezet."

Minis zette hoog in. "Het maken van een cd, succes hebben als zangeres, een kind krijgen, werken met Alex van Warmerdam; dat waren de belangrijkste dingen. Nee, bescheiden was het lijstje niet. Maar ik kwam gewoon op deze punten uit", zegt ze in Spits.

Voor het verwezenlijken van haar dromen, nam Minis wel de nodige risico's. "Het vereiste een sprong in het diepe. Ik heb mijn vaste baan bij de Toneelgroep Amsterdam opgezegd zodat ik tijd had voor iets anders."

"Dat was doodeng, hoor. Het had slecht kunnen aflopen. We hebben immers een hypotheek om te betalen en, sinds anderhalf jaar, een zoon om voor te zorgen. Ik voelde echter zó sterk dat ik het moest doen. Gelukkig kreeg ik veel steun. Mijn man, mijn agent, vrienden en collega's; iedereen zag het zitten."

Volgende stap

Nu ze haar doelen heeft bereikt, is het even zoeken naar de volgende stap. "Het is gek, hoor. Ik heb alle punten op mijn lijst afgevinkt. En nu weet ik het even niet meer. Ik kan immers moeilijk elke paar jaar alle schepen achter me verbranden en iets totaal anders gaan doen. Bovendien: het kan toch gewoon niet zo goed blijven gaan?"

"Er zal op zeker moment weer iets vervelends gebeuren, en daar kan ik me nu al druk over maken. Maar wat de toekomst ook brengt, dit pakt niemand me meer af."