De opnames voor haar laatste reallifesoap zijn Barbie niet in de koude kleren gaan zitten. Samantha de Jong doet het de komende tijd noodgedwongen rustig aan.

"Mijn manager staat erop dat ik de komende maanden rust neem."

De Jong werd tijdens opnames in Spanje onwel en moest zelfs een nacht in het ziekenhuis blijven. "We zijn er allemaal erg van geschrokken", zegt Barbie tegen De Telegraaf. "Voor ons is het toch keihard werken, hoe leuk het ook is om te doen. Toen we op de drukke camping aankwamen, vloog alles mij aan."

Barbie viel maar liefst vijf keer flauw. "De oorzaak was hyperventilatie. Ik had het te druk gehad. Doordat ook mijn bloeddruk veel te laag was, moest ik een nachtje in het ziekenhuis blijven."

Buren

De opnames voor de serie werden zelfs eerder gestopt. "Dat was niet alleen vanwege mijn oververmoeidheid. Er waren problemen met de campingburen. Ik begrijp het ook wel; werk je een jaar lang om lekker vakantie te vieren, staat er een cameraploeg in je tuin!"

Haar manager zegt dat er voorlopig geen camera's in huize De Jong zijn. "Over een half jaar wordt er gekeken of er nog een nieuw seizoen komt. En tot die tijd wil ik dat ze goed op zichzelf past." De Jong zegt de camera's wel te missen. "Maar ook wij hebben wel onze privémomenten nodig, al is het ook best saai zonder camera’s."