René van Kooten is naar eigen zeggen veranderd door het vaderschap. 

"Twee jaar geleden werd onze dochter Senna geboren en opeens realiseerde ik me dat ik echt iets te verliezen had", vertelt de musicalacteur in 100% NL Magazine. "Vader zijn is het mooiste dat er is, maar het maakt me ook kwetsbaar."

Van Kooten beschrijft zijn dochter Senna als 'zijn alles'. "Bolle wangen, flink temperament en ze zingt de hele dag, dus het is al wel een echte Van Kooten", vertelt hij. "Elke dag is weer een ontdekking, zowel voor haar als voor mij."

De acteur werd vorig jaar 40 en voor hem brak hiermee een nieuwe fase in zijn leven aan. Van Kooten heeft er echter geen moeite meer mee om ouder te worden. "Vervelend? Nee hoor, leuk juist."

De musicalster vond het lastiger om 30 te worden. "Het leven als veertiger is op de een of andere manier rustiger", vertelt Van Kooten. "Mijn vrouw Tanya is tien jaar jonger dan ik en heeft nog veel meer drang om uit te gaan. Op zaterdagavond zeg ik weleens: ga jij maar de stad in, dan blijf ik lekker thuis en zie ik je straks wel weer verschijnen."