AMSTERDAM - John de Mol gaat deze herfst in Duitsland het nieuwe programma 'Hire or Fire, der beste Job der Welt' presenteren. Dit is de Duitse versie van het in Amerika uitermate populaire 'The Apprentice', daar onder leiding van miljardair Donald Trump. Met deze stap gaat De Mol zijn zusje Linda achterna die, zoals bekend, ook in Duitsland een kijkcijferkanon is.

In de reality-show gaat De Mol op zoek naar een kandidaat die hij aan het einde van het seizoen als prijs een baan aanbiedt binnen zijn eigen bedrijf. De winnaar wordt zijn assistent en verdient 300 duizend euro per jaar. Hiervoor moet hij een schifting maken tussen diverse mensen, die van mening zijn dat zij het meest geschikt zijn voor de baan.

De Mol: "Dit is reality-tv op zijn best. Het is de perfecte combinatie van vermaak en ernstige, intelligente televisie. Voor mij persoonlijk is het ook bijzonder, omdat ik nu voor het eerst niet alleen achter, maar ook voor de camera moet."

Trump gebruikte aan het einde van iedere uitzending de catchphrase 'You're fired'. Wat de Duitse versie wordt, is nog niet bekend. In Nederland zijn de zenders ook bezig met een dergelijk programma.